Terugblik Summer Event

Terugblik Summer Event

19 jul 2019 door Nelske Thalen

summereventfoto.jpeg

Donderdag 4 juli vond het Summer Event van Utrecht Bike Community plaats in de Stadstuin. We hadden het natuurlijk over het activatieprogramma van de Vuelta met Martijn van Hulsteijn en de internationale ambities in de regio rondom vermarkten van fiets(kennis) . Noor Swinkels vertelde over het provinciale fietsstimuleringsprogramma #ikfiets en Arno Ruis gaf een inkijk rondom e-bikes en toerisme en gaf ruimhartig  complimenten over het nieuwe platform.

We kregen veel leuke reacties op het evenement. "Wat een leuke setting!" "Wat zijn er veel mensen met leuke dingen bezig in Utrecht" en "De energie die er was, was geweldig". Dat was een mooie opsteker voor iedereen die aanwezig was en voor iedereen die betrokken was bij voorbereiding en uitvoering! Waarmee het een goede vertaling leek van ideeen/ en wensen die jullie eerder aangegeven . Kortom een mooie kick off van het online platform icm mooie onderwerpen/sprekers. Voor herhaling vatbaar ;)

Dank aan alle bezoekers, sprekers en organisatoren

Last but not least ook aan Luc die opnames ...link.....heeft verzorgd zoadat jij hier nog kunt luisteren wat er nu precies werd gezegd. En Dank aan Martin die de ruimte aankleedde met zijn Vuelta en Fiets gadgets. 

Terugblik

Allereerst vertelden Nelske Thalen en Daan Linden over het online platform. Hoe de Utrecht Bike Community de online omgeving gebruikt om in te zetten op een goed functioneren van de offline community. 

Vervolgens vertelde Martijn Hulsteijn over het activatieprogramma van de Vuelta. Met belangrijkste punt voornamelijk dat IEDEREEN (onder de juiste voorwaarden) mag aansluiten met zijn activiteit. 

Als derde spreker kwam Noor Swinkels aan tafel. Ze vertelde over het provincie brede stimuleringsprogramma #ikfiets. Ze werkt samen met kleine en grote fietsprofessionals in de regio om het tot een succes te maken. Wellicht ook met jou? Stuur haar dan gerust een berichtje via ons online platform.

Vervolgens kwam Arno Ruis aan het woord. Hij is aan het onderzoeken in hoeverre het mogelijk is de toerist op de fiets te krijgen en dan met name de e-bike. Met de vraag: Hoe kunnen we snelfietsroutes en de e-bike benutten in de tourisme. Tips zijn van harte welkom. 

Als laatste spreker zat Jaap Breugem aan tafel die bezig is een propositie uit te werken om van 'de fiets' een export product te maken.  We hebben in de onze regio inmiddels een sterk netwerk met grote diversiteit aan expertise die goed vermarkt kan worden in het buitenland Dat bleek o.a tijdens het beoek van delegatie uit regio aan Taiwan.  Er  liggen veel mogelijkheden voor ondernemers : welke ondernemers met ``exportambities`` wil zich aansluiten bij de groep van Jaap van Breugem. Wij horen het graag. 

Wij kijken met erg veel plezier terug op het Summer Event en schroom niet om deze mensen te contacteren. Al deze mensen zijn te vinden in het besloten deel van de community. Klik hier om toegang te krijgen en terug te luisteren

Herfst bijeenkomst

Voor oktober staat het volgende event gepland. Op dit moment zijn de volgende onderwerpen boven komen drijven: fiets van de zaak na 1 januari 2020, ontwikkelingen rondom E-bike vanuit verschillende perspectieven belicht, ontwikkelingen in retail (van fietsenmaker tot industrie) en de vergezichten rondom de fiets verpakt in Fietsvisie 2040 zoals die door Fietsersbond is opgetekend. Mocht je rondom deze onderwerpen een rol willen spelen of iets wilt delen dan horen we dat graag. Mocht je andere onderwerpen hieraan toe willen voegen dan horen we dat ook graag. 

We zien je graag in oktober. Meer informatie volgt snel!

Sluiten