Twee fietsevenementen in augustus waar je vanaf moet weten

Twee fietsevenementen in augustus waar je vanaf moet weten

8 aug 2019 door Nelske Thalen

cycling4climate.png

Van donderdag 22 augustus tot en met zondag 25 vindt de Utrechts Fietsvierdaagse plaats en zaterdag 24 augustus kan je met Cycling 4 Climate op het Neude in Utrecht fietsen voor een betere wereld. 

Utrecht heeft prachtige fietsevenementen. Zo ook in augustus. Hier volgen er twee:

De Utrechtse Fietsvierdaagse

Bij de Utrechtse Fietsvierdaagse hoef je niet alle dagen mee te doen. Je zou ook een dag kunnen fietsen. Donderdag kan je de route "Nieuwe Hollandse Waterlinie - Zuid" fietsen. Hier kom je langs verschillende forten, zoals Fort bij Rijnauwe of Fort bij Vechten. Dit is één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op vrijdag staan de kastelen en buitenplaatsen centraal. Helemaal met de route van 60 kilometer wordt je goed beloond met bijvoorbeeld kasteel Amerongen en Zuylestein. Zaterdag is het thema Miliair Erfgoed en kan je fietsen over Vliegbasis Soesterberg. En zondag heb je de mogelijkheid de zuidkant van de Nieuwe Hollandse Waterline bewonderen met fort Blauwkapel en fort Voordorp.

De Utrechtse Fietsvierdaagse wordt gestart en afgesloten op Slot Zeist. Kosten zijn 30 euro waarvan 25% van de wordt gedoneerd aan het UMC voor onderzoek naar hartfalen. 

Cycling 4 Climate

Cycling 4 Climate is een non-profit stichting die mensen verbindt door fietsevenementen te organiseren voor het goede (duurzame) doel. Hun missies?
- Duurzaamheid leuk maken
- Bewustwording vergroten rond klimaatverandering en de rol die we zelf spelen
- Verandering faciliteren en laten zien wat we zelf kunnen doen
- Geld werven voor duurzame projecten, op kleine en grote schaal

Klinkt dit als iets waar je aan bij wil dragen? Kom dan op zaterdag 24 augustus 2019 staan er in hartje Utrecht vijftig Tacx-fietsen klaar waarop we samen zoveel mogelijk kilowatturen bij elkaar gaan trappen. Je kan je inschrijven op https://cycling4climate.nl/

Gezondheid, sport en bewegen Recreatie en toerisme
Sluiten