OPROEP: op handelsmissie naar Taiwan

OPROEP: op handelsmissie naar Taiwan

28 jan 2020 door Nelske Thalen

taiwan-3973014.jpg

Jaap Breugem van Economic Board Utrecht nodigt de leden van Utrecht Bike Community uit om mee te gaan naar Taiwan. De reis zal plaatsvinden van 22 tot en met 27 maart. Op de winterbijeenkomst 30 januari is er de mogelijkheid om hier over te praten met de EBU.

De EBU en Trade & Invest Utrecht Region bereiden een handels- en innovatiemissie naar Taiwan voor. We programmeren rondom het Taipei Smart City Summit and Expo event. 'The biggest Smart City Platform in Asia', goed voor meer dan 40.000 deelnemers uit ongeveer 50 landen. We zetten in op de tracks: smart building, smart healthcare, smart transportation (mobility) en smart education. De (landelijke) missie zal worden geleid door burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. Ook doen we de steden Taipei, Taoyuan en Taichung aan. Daar zijn veel ontwikkel mogelijkheden.

In de drie grote steden die we tijdens de missie bezoeken is veel vraag naar know-how op het gebied van fietsmobiliteit. Dat werd me in december, tijdens een voorbereidende missie, nog eens goed duidelijk. Het gaat dan om planning, wet- en regelgeving, het 'mensen op de fiets krijgen', vraagstukken rondom interactie tussen fietsers en andere weggebruikers etc. Uiteraard komt daar dan ook de infrastructurele vraag achteraan. Taiwan is het grootste fiets producerende land ter wereld, maar er moet nog een hele slag gemaakt worden om de Taiwanezen op de fiets te krijgen. De politieke wil lijkt er steeds meer te zijn, maar er is dus hulp nodig bij allerlei implementatie vraagstukken. Kortom, mooie kans voor Nederlandse 'fiets' bedrijven / instanties om kennis te nemen van de vraag in Taiwan, gerichte contacten aan te knopen en (op termijn) opdrachten te verwerven. 

Aan alle deelnemers die zich voor 7 februari (deadline) melden kunnen we een aantal gratis hotelovernachtingen in Taipei aanbieden.

 Voor meer informatie & aanmelding verwijzen we graag naar: https://expand.utrechtregion.com/our-focus-markets/taiwan/smart-city-summit-expo-taipei-2020 

Belangenbehartiging Mobiliteit
Sluiten