Even voorstellen: Ernest van den Bemd

Even voorstellen: Ernest van den Bemd

19 feb 2021 door Ernest van den Bemd

fietsenoprecept-ernest.png

Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community. Hij drinkt graag met iedereen een kop koffie en denkt waar kan graag met je mee, zolang er maar over fietsen gepraat kan worden. Met zichtbaar genoegen presenteert, organiseert en programmeert hij de netwerkbijeenkomsten samen met de UBC-leden van UBC. Maar wie is die Ernest van den Bemd eigenlijk?

Tijdens de studie werkte hij jaren in de zomermaanden als vrachtwagenchauffeur, kok en mecanicien bij fietsvakanties. Na de studie arbeid- en organisatie psychologie werd hij verantwoordelijk voor de enorme pool van reisbegeleiders (200+)-fietsvakanties. Hij nam de werving, selectie, training en planning van veld- en kantoor personeel voor zijn rekening en professionaliseerde deze. Om dat vervolgens ook te doen met de marketing productmanagement waarmee de nationale en internationale markten voor alle fietsers van wielrenners, ouders met kinderen, senioren en recreanten bediend werden. Voor dat ene was de fiets een middel voor de ander het ultieme doel. De laatste 10 jaar deed hij dat als algemeen directeur voor 3 verschillende labels. In deze rol kansen en waarde van netwerken en samenwerken gebruikt door fietsindustrie en retail met fietstourisme met elkaar te verbinden voor bijvoorbeeld innovatie en cocreatie.

Sinds 2019 is hij met veel plezier actief als bestuursadviseur van Het Business Peloton Utrecht alwaar hij betrokken is bij de ambitie om te trilogie van Stad en regio te realiseren: De eerste en enige stand waar Giro, Tour de France en De Vuelta als startplaats mocht verwelkomen. Met deze evenementen werd het momentum gecreëerd voor een 'fietsboost' dat we graag bij UBC verzilveren.

Op zijn fiets-CV vind je ook hij zijn ervaring met het runnen en ontwikkelen van De Fietsschool van Nederland waar fietsdocenten in opdracht van landelijke en lokale overheden lessen, uitstapjes, workshops, cursussen verzorgen voor kinderen, senioren en nieuwe medelanders in groepsverband en voor individuen op maat. Dat stokje heeft hij overgedragen aan Gerard Prins in het hoge noorden.

Op datzelfde CV zie je ook het thema Fietsen en Gezondheid, wat hij vanuit UBC, Fietsersbond en Business Peloton samen met hen opnieuw definieerde. Dat deed hij onder noemer van Fietsen op Recept. Hier heeft hij een netwerk gebouwd uit groepen van (para-)medici van UMCU , Vereniging van Sportgeneeskunde, Han Seneca, a.s.r. en Utrecht Bike Community. Samen met hen is er een scan gemaakt van de potentie van de fiets als  gezondheidsinterventie. De uitkomst was verrassend: de fiets is naast preventie ook inzetbaar voor revalidatie, curatie, amplitie en prehabilitatie rondom vele aandoeningen als bijvoorbeeld artrose en diabetes 2. Hiervoor werden en worden ook echte behandelplannen gemaakt door Han Seneca. Zoals hij ook  a.s.r. in deze aangehaakt heeft en verbonden met VSG om samen te werken aan integratie van de fiets in hun vitaliteitsprogramma. Hij heeft zijn visie op fietseducatie en fietssgezondheid mogen presenteren lokale, nationale en internationale podia als bijvoorbeeld Utrecht Bike Community, Nationaal fietscongres en Velocity. 

Op dit moment is hij actief rondom Fiets en Gezondheid als lid-adviseur van expertpanel van Fiets en gezondheid van Vereniging van Sportgeneeskunde waar hij actief is rondom symposium Fietsen op Recept. Voorts is hij aanjager en adviseur bij UMCU  rondom ontwikkeling van jaarsymposium rondom o.a. activatie van prehabilitatie en revalidatie met de fiets bij het  oncologisch netwerk ONCOMID.

Verder staat hij op verzoek ook met raad en daad  fietsindustrie, fietstouroperators en DCE bij als adviseur.

Kortom een grote diversiteit aan ervaring in verschillende domeinen en rollen rondom de fiets, de fietser en de fiets voor zowel B2B als B2C. Hij gunt, volgens zijn zeggen, iedereen het alomvattende profijt van het fietsen waarbij comfort, pret, veiligheid en gezondheid leidend zijn. Dat doet hij graag door vraaggerichte te denken en
grensoverschrijdende verbindingen te maken, te faciliteren en aan te gaan. Hij zit graag op alle type fietsen en doet dat dan ook dagelijks. Hij geniet enorm van snelheid en van slenteren op alle type fietsen van e-bike tot racefiets, van speed pedelec tot houten fietsen en hij houdt echt van deze prachtige regio waar het leven en het fietsen heerlijk is…  Hij ziet UBC als ultieme plek om vanuit deze ervaring mee te werken aan verzilveren van veelomvattende profijt van het fietsen ten behoeve deze prachtige regio Utrecht. Samen werken aan schaalsprong van de fiets!

Hij is in de stad Utrecht blijven hangen na zijn studie en woont hier nu al decennia met groot genoegen met zijn vrouw en 4 kinderen.

Sluiten