Even voorstellen: Ernest van den Bemd

Even voorstellen: Ernest van den Bemd

19 feb. 2021 door Ernest van den Bemd

fietsenoprecept-ernest.png

Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community. Hij drinkt graag met iedereen een kop koffie en denkt waar kan graag met je mee, zolang er maar over fietsen gepraat kan worden. Hij presenteert met zichtbaar genoegen samen met Jos Smulders de evenementen van UBC. Maar wie is die Ernest van den Bemd eigenlijk?

Tijdens de studie werkte hij jaren in de zomermaanden als vrachtwagenchauffeur, kok en mecanicien bij fietsvakanties. Na de studie arbeid- en organisatie psychologie werd hij verantwoordelijk voor de enorme pool van reisbegeleiders (200+)-fietsvakanties. Hij nam de werving, selectie, training en planning van veld- en kantoor personeel voor zijn rekening en professionaliseerde deze. Om dat vervolgens ook te doen met de marketing productmanagement waarmee de nationale en internationale markten voor alle fietsers van wielrenners, ouders met kinderen, senioren en recreanten bediend werden. Voor dat ene was de fiets een middel voor de ander het ultieme doel. De laatste 10 jaar deed hij dat als algemeen directeur voor 3 verschillende labels. Kennis en Bezieling waren het vertrekpunt en die richtten zich op: ontzorgen, kwaliteit, vraaggericht, laagdrempelig en op maat… met plezier!

Inmiddels heeft hij zijn ervaring met het fenomeen FIETS verruimd afgelopen jaren met het runnen en ontwikkelen van De Fietsschool van Nederland waar fietsdocenten in opdracht van landelijke en lokale overheden lessen, uitstapjes, workshops, cursussen verzorgen voor kinderen, senioren en nieuwe medelanders in groepsverband en voor individuen op maat.

Afgelopen 3,5 jaar was hij tegelijkertijd voor de Fietsersbond ook verantwoordelijk voor het opstarten en de ontwikkeling van het programma Fietsen en Gezondheid onder noemer van Fietsen op Recept. Hier heeft hij netwerk gebouwd uit groepen van (para-)medici van UMCU , Vereniging van Sportgeneeskunde, Han Seneca, a.s.r. en Utrecht Bike Community. Samen met hen is er een scan gemaakt van de potentie van de fiets als  gezondheidsinterventie. De uitkomst was verrassend: de fiets is naast preventie ook inzetbaar voor revalidatie, curatie, amplitie en prehabilitatie rondom vele aandoeningen als bijvoorbeeld artrose en diabetes 2. Hiervoor werden en worden ook echte behandelplannen  gemaakt door Han Seneca. Zoals hij ook  a.s.r. in deze aangehaakt heeft en verbonden i.s.m. VSG en hulp van Utrecht Bike Community om een "fietsapp" te ontwikkelen voor hun vitaliteitsprogramma. Voor o.a. Nationaal fietscongres als op Velocity mocht hij zijn visie op fietsschool en gezondheid een aantal keren presenteren. 

Na een mooi afscheid van de Fietsersbond combineert hij de activiteiten voor de Utrecht Bike community met een rol als lid-adviseur van expertpanel van Fiets en Gezondheid van Vereniging van Sportgeneeskunde, adviseur bij UMCU  rondom activatie van Prehabilitatie met de fiets. Op dit moment verdiept hij zich ook in de wereld van Fietsverkoop/herstel door te werken in fietsenwinkel en opleiding te volgen. Op gezette tijden staat hij ook fiets-touroperators met raad en daad bij.

Voorts maakt hij met genoegen al ruim 3 jaar deel uit van het Business Peloton Utrecht als Bestuursadviseur. 

Kortom een grote diversiteit aan ervaring in verschillende domeinen en rollen rondom de fiets, de fietser en de fiets voor zowel B2B als B2C. Hij gunt, volgens zijn zeggen, iedereen het alomvattende profijt van het fietsen waarbij comfort, pret, veiligheid en gezondheid leidend zijn. Dat doet hij graag door vraaggerichte te denken en grensoverschrijdende verbindingen te maken, te faciliteren en aan te gaan. Hij zit graag op alle type fietsen en doet dat dan ook dagelijks. Hij geniet enorm van snelheid en van slenteren op alle type fietsen van e-bike tot racefiets, van speed pedelec tot houten fietsen en hij houdt echt van deze prachtige regio waar het leven en het fietsen heerlijk is… 

Hij is dan ook blijven hangen na zijn studie en woont al decennia met groot genoegen in de stad Utrecht met vrouw en 4 heerlijke kinderen. 

 

 

Sluiten